driekant.nl

OVER ONS

Leer ons en het bedrijf beter kennen

Foto links: Henk Smit Foto rechts: Marijn Smit

Driekantconcept

Ontstaansgeschiedenis

Driekant is ontstaan vanuit de maatschappelijke betrokkenheid van Henk Smit, zelfstandig ondernemer in het bakkersbedrijf. Zijn persoonlijke drijfveer is het realiseren van een samenleving waarbij iedereen naar eigen vermogen deel kan nemen aan het economische proces.

Vanuit dat idee richtte hij in 1996 Driekant BV op. Het doel: een brug slaan tussen de zorg- en hulpverlening en het bedrijfsleven. In de visie van Driekant biedt juist een kleinschalige, commerciële omgeving, kansen voor de groei van mensen. De directe binding met het product, de zichtbaarheid van het eindresultaat en het contact met de afnemers, doen namelijk een gezond appèl op de inzet en ontwikkeling van mensen. Het streven is om mensen voor zover mogelijk, te laten doorstromen naar het reguliere bedrijfsleven.

De persoonlijke missie van een individuele ondernemer is inmiddels uitgegroeid tot een succesvol concept voor sociaal ondernemen, dat door veel mensen en organisaties wordt ondersteund. Driekant heeft de afgelopen jaren bewezen dat het een goede werkwijze en uitstraling heeft. Veel mensen raken geïnspireerd door het Driekantbedrijf en er is een toenemende vraag naar informatie over het bedrijfsconcept. Driekant wil haar motivatie, kennis en ervaring overdragen en delen met andere bedrijven.

Ons Gedachtengoed

Mensen met een ambacht

Bij Driekant werken diverse medewerkers samen. Professionele bakkers, verkoopmedewerkers, stagiaires, leerlingen. Geen medewerker heeft dezelfde weg naar Driekant bewandeld, waardoor er een gemeleerd gezelschap is ontstaan.

Driekant heeft een aantal vaste bakkers, leerlingen en tijdelijke krachten. Dit zijn vaak scholieren of mensen vanuit een traject aangespoord door de gemeente of het UWV. De diversiteit aan mensen zorgt altijd voor gezellige taferelen.

Wat ons samenbrengt zijn twee ingrediënten: liefde voor het bakkersambacht en kunnen genieten van het samenwerken.

Foto: Piet Smit

Driekant Film

Kom meer te weten over Driekant, door de ogen van de medewerkers.

Shopping Basket