driekant.nl

Bakkerij

Bakkerij, lunchcafé en winkel in het centrum van Zutphen

Bakkerij

Een kijkje in de keuken

Een bezoek aan Driekant betekent een keuze voor smaak en sfeer. Het bijzondere aan onze winkel annex lunchroom is dat u niet alleen kunt genieten van onze producten, maar ook letterlijk een kijkje in de keuken kunt nemen. Nou ja, de bakkerij dan.

Driekant is een ambachtsbedrijf. Daar beleven wij zelf veel plezier aan. We maken kwalitatief hoogwaardige producten, en daar zijn we trots op. U mag dus best een beetje over onze schouder meekijken. Sterker nog, dat vinden we leuk. Daarom zit de bakkerij volkomen in het zicht. U kunt zien hoe wij het doen. En wij kunnen zien hoe u geniet.

Versheid staat bij Driekant hoog in het vaandel. Dagvers is dagvers.

Productie

Verse biologische producten

Driekant staat bekend om haar verse producten; van brood tot gebak. Daar doen we hard ons best voor. Onze bakkers beginnen elke ochtend vroeg om ervoor te zorgen dat we vanaf 8.00 uur vers brood voor onze klanten op de plank hebben liggen. 

Al onze producten bakken wij ter plekke in onze eigen ovens. Dat is uniek: tegenwoordig komen veel bakkers producten uit de fabriek. Maar bij Driekant staan we achter de meerwaarde van het ambachtelijke productieproces. daarom houden we alles graag zelf in eigen hand van het bereiden van het deeg tot het afbakken van het brood.

Zo weten we zeker dat onze producten zo uit de oven in het schap of op het bord belanden. Verser kan het niet!

 

ONZE PRODUCTEN

100% BIOLOGISCH

Houd je van gezond eten? 

Dan ben je bij Driekant aan het juiste adres. Wij werken bewust met biologische ingrediënten, omdat die beter zijn voor mens en milieu. Dat betekent dat we kiezen voor producten die afkomstig zijn uit de biologische landbouw, waar geen gebruik wordt gemaakt van pesticiden en kunstmest. Respect voor de aarde en mens en natuur staat daarbij voorop. De Driekantbakkerij is SKAL-gecertificeerd. SKAL is een Europees keurmerk voor biologische landbouw. 


Brood & banket

Bakken is een prachtige ambacht en dat willen we graag in ere houden. Daarom staan kleinschaligheid en een ambachtelijke werkwijze bij Driekant hoog in het vaandel. Daarbij kiezen we bewust voor biologische ingrediënten, het liefst van regionale herkomst. Dat staat garant voor een pure smaak en optimale versheid, en dat proef je. 

We bereiden de hele dag door vers brood en banket. Het broodassortiment bestaat uit meer dan 30 verschillende soorten. Of je nu van super licht houdt of een liefhebber bent van een lekker stevig bolletje, van ‘gewoon’ Hollands tot een mediterrane touch, er zit voor iedereen wat bij. De meeste broodsoorten bakken we elke dag. In het weekend bakken we ook luxere broodsoorten. En natuurlijk is er elke dag een verrassing in de vorm van ‘het broodje van de dag’. Keuze genoeg dus. 
 
Ook op het gebied van banket valt er van alles te kiezen: verschillende zoete en hartige lekkernijen zijn er genoeg. Van engelenkus tot kaasragoutbroodje, het is allemaal met evenveel zorg bereid. Kom proeven! 


Taarten

Voor onze taarten werken we met natuurlijke biologische grondstoffen, melk van de Vijfsprong en fruit van boeren uit de omgeving. Korte lijnen en alles vers, daar geloven wij in. Natuurlijk hebben we een standaard assortiment met bekende smaken als mokka, slagroom en vruchten, maar daarnaast zijn onze bakkers ook creatief bezig en bedenken ze geregeld nieuwe combinaties met steeds wisselende seizoensproducten. Dat maakt het werk leuk en houdt het assortiment ook spannend voor onze klanten. De taarten zijn verkrijgbaar in verschillende groottes: van 2  4, van 4  8 en van 8 12 personen. 


Chocolade

De ene chocola is de andere niet. Bij Driekant houden we van pure smaken. Daarom zijn we gespecialiseerd in massieve chocoladerepen en brokken. Onze chocolade is gemaakt van biologische, fairtrade ingrediënten. Dat zorgt voor een volle, romige smaak. In een test met een smaakpanel stak deze chocolade er met kop en schouders bovenuit. De grote plakken zijn verkrijgbaar in puur, melk en wit, en in andere varianten, bijvoorbeeld met noten of stukjes fruit. Heerlijk om te eten, maar ook leuk om weg te geven. Bijzonder aan de grote gladde plakken is namelijk dat u er een naam in kunt laten graveren. Een lekker en persoonlijk cadeau! 

 

Olijfolie

Olijfolie van Driekant is een echt topproduct. Omdat we in alle opzichten waarde hechten aan kwaliteit, hebben we de bedrijven die ons de olie leveren zelf bezocht. Daardoor weten we zeker dat hun productiewijze past bij die van ons: kleinschalig, ambachtelijk en 100 procent biologisch. Het gaat om MagWm OlivOlio van Michel en Joelle Renders uit het Italiaanse Ligurië. Zij werken met een eeuwenoud procedé. Het resultaat: smaakvolle en geurige oliën in diverse soorten. De oliën zijn voorverpakt, omdat dit de kwaliteit ten goede komt. 

Allergie en dieet

Biologische producten voor iedereen 

Ook mensen met een allergie of dieet kunnen genieten van de producten van Driekant. Wij maken producten zonder suiker, zonder tarwe en zonder koemelk. 

zonder suiker 

Aan ons brood is geen suiker toegevoegd. We hebben ook gebak zonder suiker (dit is gezoet met moutstroop): het sinaasappelkwarkgebak, de appelflap, het koffiebroodje, de speltcarré, de hazelnootpof en de haverkoek. Voorverpakt zonder suiker: suikervrije koekjes en de energiestaafjes/energiebonbons. De overige producten zijn gezoet met rietsuiker. Dit staat altijd op de verpakking vermeld. 

Zonder tarwe

Voor mensen die niet tegen tarwe kunnen, hebben wij diverse producten met spelt. Spelt is een oud graan dat lange tijd in de vergetelheid is geraakt, maar dat weer is ‘herontdekt’. Dat is niet voor niets, want spelt bevat waardevolle eiwitten die door hun bijzondere samenstelling vriendelijker voor de darmen zijn dan het glutenrijke tarwe. 
 
Producten zonder tarwe zijn: speltbrood (gist en desem), speltcarré, de appelspeltmuffin en het appelspelttaartje. 

Zonder koemelk

In de meeste broodsoorten is geen koemelk verwerkt. Kijk voor meer informatie op de ingrediëntenlijst. Gebak zonder melk: appelflap, speltcarré en energiestaafjes/energiebonbons. 

Shopping Basket