driekant.nl

ARBEIDSTRAINING

Driekant een onderneming met een sociaal hart

ARBEIDSTRAINING

Meer dan een bakkerij

Wij zijn ook een onderneming met een sociaal hart. Daarom verzorgen wij leerwerktrajecten voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Deze trajecten zijn bedoeld voor mensen die met hun talenten aan de slag willen, en daarbij een steuntje in de rug nodig hebben.

Dat betekent dat wij mensen de kans geven om ervaring op te doen met werken, waardoor hun kansen op een baan stijgen. Als mensen bij ons in een leerwerktraject komen, maken ze kennis met alle aspecten van werken: teamwork, plannen, netjes werken, klanten helpen en samenwerken met collega’s. Of ze nu bakker zijn of gastvrouw, alles is erop gericht om goed te functioneren in een team en te groeien als persoon. Ze worden bij al hun activiteiten professioneel begeleid door vakkrachten.

Bouwstenen

Het leerwerktraject van Driekant bestaat uit drie bouwstenen:

Het ambachtelijke productieproces biedt structuur en leert mensen om te werken met liefde en aandacht.
Leren betekent hier vooral: van elkaar leren. Ontmoeting en samenwerking met anderen vormen belangrijke schakels in het leerproces. Daarbij spelen ook yoga en massage een rol. Samenwerken begint namelijk bij jezelf: als je zelf goed in je vel zit kun je ook beter met anderen omgaan.
Kunstzinnige activiteiten dragen bij aan het verwerven van zelfvertrouwen – een voorwaarde voor het leveren van kwaliteit in het werk. Die drie kanten versterken elkaar. Het resultaat: zowel economisch als sociaal een ijzersterk recept.

Leer Garantie Plan

Het Leer Garantie Plan. Nu, niet later.

Om zoveel mogelijk mensen een kans te geven en om ons niet af te laten remmen door  bureaucratie zijn we het Leer Garantie Plan gestart. Je leest er meer over op de speciale website. Daar kun je het Leer Garantie Plan ook ondersteunen.

Start Foundation heeft een impactmeting uitgevoerd waarin de impact die Driekant heeft voor mensen met een grotere afstand tot de arbeidsmarkt heeft gerealiseerd wordt onderzocht.
De resultaten vind je hier.

driekant_geleerde
Shopping Basket