driekant.nl

Ambachtscentrum Driekant met twee locaties in Zutphen heeft op dinsdag 8 maart het Horeca EKO-Keurmerk certificaat Goud 100% uitgereikt gekregen. Dat betekent dat de totale inkoop 100% biologisch is. Daarmee is Driekant lunchroom het eerste restaurantbedrijf met het certificaat “Goud 100% “ in Gelderland.

Veel Nederlanders worden steeds bewuster over de herkomst van hun eten en kiezen bewust voor eten dat gemaakt is van de beste ingrediënten. Dat betekent: vers, zuiver, zonder kunstmatige geur-, kleur en smaakstoffen, maar ook met respect voor dier en milieu geproduceerd. In de biologische wet- en regelgeving zijn geen verplichtingen opgenomen voor de horecasector als laatste schakel in de verkoop aan de consument. Biologisch eten is voor steeds meer gasten een pre en soms een voorwaarde. Daarom is het EKO-horeca programma ontwikkeld. 

Dankzij het EKO-keurmerk Horeca is het voor Driekant gasten aantoonbaar dat we gebruikmaken van biologische producten. De horecagelegenheden worden jaarlijks gecontroleerd. Er zijn verschillende certificaten: Brons (15-50%), Zilver (50-80%), Goud (80-100%) en Goud 100%. Het percentage staat voor het aandeel inkoop van biologische producten in verhouding tot de totale inkoop. 

De Driekantbakkerij is SKAL- en EKO-gecertificeerd. SKAL is de Nederlandse toezichthouder voor het Europees keurmerk voor biologische landbouw en EKO is een aanvullend Nederlands keurmerk voor producten, winkels en horeca. En nu is de lunchroom aan de Lange Hofstraat 23 en Lijmerij 23 gecertificeerd met het Horeca EKO- keurmerk. Daarmee toont Driekant aan dat de keuken 100% biologisch is, wat een bijzondere prestatie is.

Meer informatie: www.eko-keurmerk.nl

 

Deel dit bericht:

Shopping Basket