driekant.nl

WORKSHOPS

Al onze workshops worden gegeven door een van onze professionele bakkers

Workshops bij Driekant

Brood en patisserie, met je eigen handen vervaardigd van 100% biologische grondstoffen

Helaas hebben wij tijdelijk onze workshops stop gezet

Workshops voor kinderen:

Op  woensdag- en zaterdagmiddag  kan je bij onze bakkerij aan de Broodfabriek terecht voor workshops. Ideaal voor een kinderfeestje.  
Alle workshops worden gegeven door een professionele bakker die uitlegt hoe het er in een bakkerij aan toe gaat. Een unieke kans om vragen te stellen over alles wat je altijd al van het bakkersvak hebt willen weten. 

De prijs is inclusief een drankje en een kopje koffie of thee voor 2 begeleidende ouders/verzorgers. 

Uiterste begin tijd is op zaterdag 12.00 uur

Je kan kiezen uit:

Broodbakken en taartjes maken

Met je handen in het deeg je eigen brood creëren. Terwijl het brood staat te rijzen maak je een taartje met room die je zelf creatief versiert.

locatie: Driekant Brood & Koffie,
Lijmerij 23, 7202 AZ Zutphen, T 0575 – 51 51 42
tijdsduur: ca. 2 uur
prijs: 17,50 per kind (minimaal 6 kinderen)

Taartjes maken

Zelf een taartje maken en versieren met room en allerhande lekkernijen.

locatie: Driekant Brood & Koffie,
Lijmerij 23, 7202 AZ Zutphen, T 0575 – 51 51 42
tijdsduur: ca. 1 uur
prijs: 12,50 per kind (minimaal 6 kinderen)

Masterclass broodbakken

Mensen willen graag leren hoe de producten gemaakt worden”, vertelt Lisette, die je graag telefonisch informatie over alle workshops geeft. “De workshops worden gegeven door een deskundige bakker en je staat zelf echt in de bakkerij. Je ziet dat alles 100 procent biologisch is en wie er allemaal rondlopen.”

Het maakt niet uit of de deelnemers veel, weinig of geen ervaring hebben. “Ook voor mensen die al jaren broodbakken kan het leerzaam zijn, als zij bijvoorbeeld tegen problemen aanlopen thuis zoals te harde korsten of deeg dat teveel of juist helemaal niet wil rijzen. Het leuke is dat je veel meer leert, bijvoorbeeld over desem, hoe dat gemaakt wordt en waarom ergens wel of geen zout in zit.”

Of je nu een beginnende of ervaren thuisbakker bent, van de twee ervaren bakkers vader en zoon Smit valt altijd bij te leren. Meld je daarom aan voor de masterclass broodbakken. Je leert de kneepjes van het vak van de experts. Na een avond broodbakken in de Driekant bakkerij kun je deze tips ook thuis in de praktijk brengen. 
De bakkers Henk en Piet vertellen gepassioneerd over hun vak en en passant leren de deelnemers van alles over bakken, gluten, desem en zelfs broodvlechtkunst. 

De eerstvolgende workshop is op:  24 maart 2020 Helaas is de workshop vol geboekt. de eerst volgende zal in het na jaar van 2020 zijn. ( datum volgt nog)
Per keer is er plek voor maximaal 18 deelnemers, dus wacht niet te lang met aanmelden. 

Deelname aan de masterclass broodbakken kost 75 euro. 
Eten en drinken zijn inbegrepen en na afloop neem je je “broodoogst” mee naar huis. 
De masterclass duurt van 17.00 tot 21.30 uur. 

Workshop Patisserie | High Tea

Wat maakt net het verschil bij het maken van een taart of het verwerken van chocolade? Hoe combineer je een vulling bij welk beslag? Leer in onze Workshop Patisserie de fijne kneepjes van het patisserievak waar je thuis mee aan de slag kan. We maken samen met de professionele bakker een High Tea waar we na afloop met elkaar van gaan genieten. Het bijzondere van deze workshop is dat je werkt met 100% biologische ingrediënten en een matig gebruik van suiker. Koffie en thee wordt naar behoefte geserveerd. Andere drankjes, zoals wijn en sappen, zijn exclusief. 

locatie: Driekant Brood & Koffie, 
Lijmerij 23, 7202 AZ Zutphen, T 0575 – 51 51 42 
tijden: dinsdag t/m zaterdag vanaf 14.00 uur 
tijdsduur: ca. 2,5 a 3 uur 
prijs: € 45,- p.p. (minmaal 8 deelnemers) 

overige Workshops voor volwassenen:

Onder begeleiding van een professionele bakker ga je zelf aan de slag met het deeg. Je leert alles over de basistechnieken van het broodbakken. Je krijgt uitleg over de gebruikte grondstoffen, bak- en rijstijden en temperatuur. Gebruik je gist of natuurdesem? Hoe gebruik je de verschillende graansoorten? 

Je kunt twee verschillende arrangementen boeken voor de broodbakworkshop: 

Broodbakken met een Driekantborrel

Een Driekantborrel bestaat uit een welkomstdrankje, geserveerd met verschillende koude en warme borrelhapjes uit eigen bakkerij. De vervolgdrankjes zijn exclusief en worden extra berekend. Natuurlijk ga je met een rijke broodoogst naar huis. 

locatie: Driekant Brood & Koffie, 
Lijmerij 23, 7202 AZ Zutphen, T 0575 – 51 51 42 
tijden: dinsdag t/m zaterdag van 16.00 tot ca. 18.30 uur 
prijs: € 45,- p.p. (minimaal 8 deelnemers) 

Broodbakken met Driekant DinerBuffet

Een Driekant DinerBuffet bestaat uit een welkomstdrankje met een borrelhapje vooraf. Daarna soep, salade en pizza uit de bakkersoven. Ter afsluiting koffie/thee met dessertgebak uit eigen patisserie. 

locatie: Driekant Brood & Koffie, 
Lijmerij 23, 7202 AZ Zutphen, T 0575 – 51 51 42 
tijden: dinsdag t/m zaterdag van 17.00 uur ca. 20.00 uur 
prijs: € 60,- p.p.(minimaal 8 deelnemers) 

Shopping Basket