Workshops bij Driekant

brood en patisserie, met je eigen handen vervaardigd van 100% biologische grondstoffen

Workshops voor kinderen:

Op woensdag- en zaterdagmiddag kan je bij onze bakkerij aan de Broodfabriek terecht voor workshops. Ideaal als kinderfeestje.
Alle workshops worden gegeven door een professionele bakker die uitlegt hoe het er in een bakkerij aan toe gaat. Een unieke kans om vragen te stellen over alles wat je altijd al van het bakkersvak hebt willen weten.

De prijs is inclusief een drankje en een kopje koffie of thee voor 2 begeleidende ouders/verzorgers.

Uiterste begin tijd is op zaterdag 12.00 uur

Je kan kiezen uit:

Broodbakken en taartjes maken

kinderfeestje1 600 450

Met je handen in het deeg je eigen brood creëren. Terwijl het brood staat te rijzen maak je een taartje met room die je zelf creatief versiert.

locatie: Driekant Brood & Koffie,
Lijmerij 23, 7202 AZ Zutphen, T 0575 - 51 51 42
tijdsduur: ca. 2 uur
prijs: 17,50 per kind (minimaal 6 kinderen)

Boeken via de webshop

Taartjes maken

kinderfeestje2 600 450

Zelf een taartje maken en versieren met room en allerhande lekkernijen.

locatie: Driekant Brood & Koffie,
Lijmerij 23, 7202 AZ Zutphen, T 0575 - 51 51 42
tijdsduur: ca. 1 uur
prijs: 12,50 per kind (minimaal 6 kinderen)

Boeken via de webshop


Workshops broodbakken voor volwassenen:

Onder begeleiding van een professionele bakker ga je zelf aan de slag met het deeg. Je leert alles over de basistechnieken van het broodbakken. Je krijgt uitleg over de gebruikte grondstoffen, bak- en rijstijden en temperatuur. Gebruik je gist of natuurdesem? Hoe gebruik je de verschillende graansoorten?

 

 


Masterclass broodbakken

cursus-broodbakken

Mensen willen graag leren hoe de producten gemaakt worden”, vertelt Lisette, die je graag telefonisch informatie over alle workshops geeft. “De workshops worden gegeven door een deskundige bakker en je staat zelf echt in de bakkerij. Je ziet dat alles 100 procent biologisch is en wie er allemaal rondlopen.”
Het maakt niet uit of de deelnemers veel, weinig of geen ervaring hebben. “Ook voor mensen die al jaren brood bakken kan het leerzaam zijn, als zij bijvoorbeeld tegen problemen aanlopen thuis zoals te harde korsten of deeg dat teveel of juist helemaal niet wil rijzen. Het leuke is dat je veel meer leert, bijvoorbeeld over desem, hoe dat gemaakt wordt en waarom ergens wel of geen zout in zit.”
Of je nu een beginnende of ervaren thuisbakker bent, van de twee ervaren bakkers vader en zoon Smit valt altijd bij te leren. Meld je daarom aan voor de masterclass broodbakken.Je leert de kneepjes van het vak van de experts. Na een avond broodbakken in de Driekantbakkerij kun je deze tips ook thuis in de praktijk brengen.
De bakkers Henk en Piet vertellen gepassioneerd over hun vak en en passant leren de deelnemers van alles over bakken, gluten, desem en zelfs vlechtkunst.

De eerstvolgende workshop is op:  15 oktober  2019
Per keer is plek voor achttien deelnemers, dus wacht niet te lang met aanmelden.

Deelname aan de masterclass broodbakken kost 75 euro.
Eten en drinken zijn inbegrepen en na afloop neem je je “broodoogst” mee naar huis.
De masterclass duurt van 17.00 tot 21.30 uur.

Boeken via de webshop

Horeca

Klein-Engelenburg Brummen

Ook horecaondernemingen ontdekken de smaak en het gemak van Driekant. Of het nu gaat om broodjes, gebak, ijs of hartige hapjes, Driekant verzorgt het graag en goed. Door onze kleinschalige productiewijze leveren wij ook maatwerk voor topkoks. Onze producten dienen als basis voor exclusieve maaltijden. Zo leveren wij aan verschillende restaurant, waaronder de Woeste Hoeve en Klein Engelenburg.